www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Jauheliha-pinaatti-pastalaatikko

18.08.2013 16:43:56

8 annosta

Jauhelihakastike:

1 sipuli silputtuna
1-2 valkosipulinkynttä
700 g jauhelihaa
1 prk tomaattimurskaa
loraus ketsuppia
suolaa maun mukaan
ruokaöljyä paistamiseen

Pinaattikastike:

250 g ryöpättyä pinaattia
5 dl maitoa
3 rkl vehnäjauhoja
2 pussia mozzarella-juustoa
muskottia
kuivattua basilikaa
suolaa maun mukaan
mustapippuria

1 pussi emmental-juustoraastetta
1 pkt tagliatelle-nauhapastaa

Kuullota sipulisilppu ja valkosipuli öljyssä mehukkaaksi. Lisää jauheliha ja anna paistua hetki. Lisää tomaattimurska, ketsuppi, suola, mustapippuri ja basilika. Sekoittele ja jätä muhimaan ja laita pasta kiehumaan ohjeen mukaan.

Sekoita maitotilkkaan vehnäjauhot. Kiehauta pinaatit lopussa maidossa ja lisää vehnäjauho-maitoseos joukkoon. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää joukkoon viipaloitu mozzarella ja anna sulaa joukkoon. Mausta muskotilla.

Kaada suureen uunivuokaan pohjalle puolet valutetusta pastasta, sen päälle jauhelihakastike ja lopuksi maito-juusto-pinaattikastike. Laita 175-asteiseen uuniin n. puoleksi tunniksi. Ota laatikko uunista ja ripottele päälle emmental-juustoraaste. Laita uuniin vielä 20 minuutiksi. Peitä foliolla loppuvaiheessa, ettei päällinen ruskistu tai kovetu liikaa.

Lähde: Kotikokki.net

Jauheliha-pinaatti-pastalaatikko

Avainsanat: jauheliha, pinaatti, pasta, laatikko

Kommentoi reseptiä 0 kommenttia   Tulosta resepti