www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Sipulipiirakka I

11.09.2013 18:22:13

Pohjan ainekset

100 g voita
5,5 dl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
25 g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa

Täyte

100 g voita
600 g sipulia
300 g juustoa
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna

Laita voi ja vehnäjauhot taikinakulhoon ja yhdistä ne nyppimällä eli hieromalla voi jauhojen sekaan sormin. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maidon sekaan, lisää suola ja sekoita, kunnes hiiva ja suola ovat täysin liuenneet. Kaada maito taikinakulhoon ja alusta taikinaa, kunnes se ei enää tartu kulhon reunoihin. Peitä taikinakulho liinalla ja anna taikinan nousta pari tuntia.

Raasta tai suikaloi sipuli (monitoimikoneessa). Sulata voi tilavassa kattilassa, lisää sipulit ja hauduta seosta puolisen tuntia, kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet. Raasta juusto. Ota sipuli-voiseos pois liedeltä ja lisää raastettu juusto kattilaan. Anna täytteen jäähtyä hieman niin, että se ei enää polta sormia. Lisää kermaviili ja kananmuna ja sekoita.

Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Taikina levittyy hyvin ilman kaulinta, eikä jauhojakaan tarvita. Levitä täyte pohjan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 30 - 40 minuuttia, kunnes piirakan pintaan alkaa muodostua ruskeita laikkuja.

Lähde: Isyyspakkaus.com

Sipulipiirakka

Avainsanat: sipuli, piirakka

Kommentoi reseptiä 1 kommenttia   Tulosta resepti