www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Katkaravuilla kruunattu lohi-riisilaatikko

11.09.2013 18:38:13

4 annosta

Ainekset

1 pussi (n. 180 g) pakastekatkarapuja
400 g ruodotonta ja nahatonta lohifileetä
1 tl suolaa
1 rkl soijaa
1,5 rkl rouhittua roseepippuria
1 dl silputtua tilliä
1 sitruunan hienoksi raastettu kuori
2 rkl sitruunan mehua
1 prk (200 g) ranskankermaa
1 dl (ruoka)kermaa
9 - 10 dl keitettyä riisiä
1 rkl öljyä vuoan voiteluun

Sulata katkaravut. Valuta ne siivilässä ja painele lusikalla nestettä pois. Suikaloi lohi ja siirrä se kulhoon. Sekoita lohisuikaleisiin suola, soija, roseepippuri, tilli, sitruunankuori ja -mehu, katkaravut, ranskankerma ja kerma. Kääntele keitetty riisi lohi-katkarapuseokseen. Voitele uunivuoka ja levitä siihen lohi-riisiseos. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin värin. Anna vetäytyä hetki ja tarjoa vihersalaatin kanssa.

Lähde: Yhteishyvä

Katkaravuilla kruunattu lohi-riisilaatikko

Avainsanat: katkarapu, lohi, riisi, laatikko

Kommentoi reseptiä 0 kommenttia   Tulosta resepti