www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Pekoni-sienirisotto

18.10.2013 13:32:59

Tässä jälleen yhden todella hyvän risoton ohje. Nam!

3 dl risottoriisiä
9 dl kanalientä
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
100-150 g pekonia
200 g herkkusieniä
puoli pakettia Koskenlaskijaa
basilikaa
timjamia
mustapippuria

Keitä kanaliemi valmiiksi. Pilko sipuli pieneksi ja pekoni suikaleiksi. Käytä keittämiseen korkeareunaista kasaria tai pientä teflonkattilaa. Paahda pekonia kasarissa rapeaksi. Nosta pekoni pois talouspaperin päälle odottelemaan.

Paista riisi pekonin rasvassa. Lisää riisi ja sekoittele parin minuutin ajan, niin kauan että riisistä tulee hieman kiiltävä ja läpinäkyvämpi. Lisää loraus oliiviöljyä, jos tuntuu, ettei pekonosta irronnut tarpeeksi rasvaa. Lisää sipulivalkosipuli ja sienet ja ruskista pari minuuttia.

Ala kaataa fondia sekaan pari desiä kerrallaan. Kaada seuraava kauhallinen vasta kun edellinen on imeytynyt riisiin kokonaan. Muista sekoittaa koko ajan!

Tarkista viimeisten desilitrojen kohdalla (noin 20 min keittelyn jälkeen) riisin kypsyys ja risoton koostumus - haluatko löysempää ja onko riisi jo sopivan kypsää?

Kun riisin koostumus on sopiva, lisää Koskenlaskija ja sekoita. Lisää pekonipalat ja jätä muutama koristeeksi. Lisää yritit. Maista ja lisää halutessasi mustapippuria. Anna risoton imeytyä hetki kannen alla.

Jaa annoksiksi, lisää päälle pekonisilppua ja basikaa koristeeksi.

Lähde: Pelkkää valoa (mukailtu)

Pekoni-sienirisotto

Avainsanat: pekoni, sieni, risotto

Kommentoi reseptiä 0 kommenttia   Tulosta resepti