www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Sieni-kasviswokki

12.01.2014 16:33:45

1 rs (200 g) herkkusieniä, siitakesieniä tai suppilovahveroita
1 (100 g) sipuli
2-3 (n. 250 g) porkkanaa
0,5 (n. 150 g) purjoa
2 valkosipulinkynttä
300 g kiinankaalia
1-2 rkl öljyä
0,25 tl suolaa
mustapippuria
2 rkl öljyä
1 ps (200 g) maissia (pakaste)
1,5 dl vettä
1 rkl soijakastiketta
1 tl perunajauhoa
0,5 dl tuoretta meiramia hienonnettuna
0,5 tl suolaa
mustapippuria

Viipaloi puhdistetut sienet. Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi lanteiksi. Halkaise, huuhdo ja leikkaa purjo viipaleiksi. Hienonna valkosipulit ja suikaloi kiinankaali.

Kaada sienet kylmälle pannulle ja kuumenna sekoitellen, kunnes neste irtoaa ja kiehuu pois. Lisää rasva ja sipuli. Paista, kunnes sipuli pehmenee. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä sivuun.

Kuumenna rasva tilavassa paistokasarissa ja lisää porkkanaviipaleet. Vokkaa niitä sekoittaen 2-3 minuuttia. Lisää maissit, purjosuikaleet, valkosipuli ja kiinankaali. Jatka kypsentämistä, kunnes kasvikset pehmenevät hiukan.

Yhdistä sipulit ja sienet kasvisten joukkoon. Lisää tyhjälle pannulle kylmä vesi, soijakastike ja perunajauhot. Kuumenna kastike sekoittaen, kunnes se sakenee ja kiehahtaa. Sekoita kastike kasvisten kanssa ja kuumenna.

Mausta meiramilla, suolalla ja pippurilla. Tarjoa wokki keitetyn kokojyväriisin kanssa.

Lähde: Ruoka Pirkka

Sieni-kasviswokki

Avainsanat: sieni, kasvis, wokki

Kommentoi reseptiä 0 kommenttia   Tulosta resepti