www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Unelman kevyt appelsiinikakku

12.01.2014 16:47:51

150-200 g keksejä murustettuna
70-100 g margariinia sulatettuna

Täyte

5 liivatelehteä
400 g appelsiinijugurttia
n. 2,5 dl vaniljavaahtoa vaahdotettuna
(sokeria)
1 appelsiinin raastettu kuori

Pinnalle

1 dl hedelmäjuomatiivistettä + 1 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
1 appelsiini viipaloituna tai 1 prk säilykemandariineja

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Sekoita keksinmurut ja rasvasula keskenään ja taputtele seos halkaisijaltaan 18 cm:n irtopohjavuokaan, jonka olet vuorannut leivinpaperilla.

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, lisää joukkoon jugurtti ja ohuena nauhana pieneen nestetilkkaan liuottamasi liivatelehdet, sekä appelsiininkuoriraaste. Tarksita maku, lisää sokeria tarvittaessa.

Kaada seos keksimurujen päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään muutama tunti, mielellään yli yön.

Kiehauta juomatiiviste ja vesi, sekoita joukkoon hyytelösokeri, anna kiehua kunnes neste on kirkasta. Anna jäähtyä hetki.

Asettele appelsiinit tai mandariinit kakun pinnalle, kaada neste päälle ja nosta vielä kylmään hyytymään.
Irroita veitsellä kakku irti vuoan reunoista ja napsauta vuoan lukot auki. Siirrä tarjoiluvadille.

Lähde: Hellapoliisi

Unelman kevyt appelsiinikakku

Avainsanat: kevyt, appelsiini, kakku

Kommentoi reseptiä 1 kommenttia   Tulosta resepti