www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Suklaatäytekakku

09.02.2014 17:59:03

Herkullista kakkua jälleen miehen synttäreille. :-)

15 annosta


Pohja

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1 tl leivinjauhetta

Kostutus

2 appelsiinin mehu (n. 1,5 dl)

Täyte

1 prk (2 dl) kuohu- tai vispikermaa
100 g tummaa suklaata
1 prk (250 g) mascarponejuustoa
0,5 dl sokeria
1-2 tl vanilliinisokeria
2-3 rkl sitruunanmehua tai 2-3 rkl konjakkia
2-3 banaania

Kuorrutus

2-3 dl kuohu- tai vispikermaa
1 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1 rkl sokeria

Pinnalle

suklaamanteleita ja -hasselpähkinöitä tai suklaarusinoita

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoihin kaakao- ja leivinjauhe. Yhdistä seos munavaahtoon. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja leikkaa suklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita mascarponen joukkoon sokeri, vanilliinisokeri, sitruunanmehu, suklaarouhe ja lopuksi vaahdotettu kerma.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta levyt appelsiinimehulla. Viipaloi kuoritut banaanit. Levitä pohjalevylle viipaloituja banaaneja ja niiden päälle puolet täytteestä. Nosta keskimmäinen kakkulevy paikoilleen ja levitä sen päälle loput banaaniviipaleet ja täyte. Nosta päällimmäiseksi kostutettu kakkulevy. Anna kakun maustua viileässä mielellään yön yli kevyen painon alla.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja kaakaojauheella. Levitä vaahto kakun päälle ja reunoille. Koristele suklaamanteleilla ja - hasselpähkinöillä.

Lähde: Ruoka Pirkka

Suklaatäytekakku

Avainsanat: suklaa, täytekakku

Kommentoi reseptiä 1 kommenttia   Tulosta resepti