09.02.2014 18:08:39
Lisää kirjanmerkkeihin
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Ainekset
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1,5 dl luomuruokosokeria
1 tl kanelia
0,5 tl jauhettua neilikkaa
0,5 tl jauhettua kardemummaa
3-4 kunnolla kypsää banaania (reilu 300 g kuorittuma)
0,75 dl rypsiöljyä
2 dl piimää
2 kananmunaa
Vuokaan
1 rkl voita
kauraleseitä
Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja mausteet.
Survo toisessa kulhossa banaanit soseeksi (sauvasekoittimella) ja lisää joukkoon rypsiöljy, piimä ja kananmunat ja sekoita tasaiseksi.
Yhdistä nesteseos jauhoihin varovasti käännelleen. Sekoita mahdollisimman vähän.
Kaada taikina voideltuun ja leseillä jauhotettuun vuokaan.
Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia.
Anna jäähtyä jonkin aikaa ja kumoa sitten. Anna jäähtyä täydin vuoalla peitettynä.
Lähde: Ruokailmiö

Avainsanat: kevyt, banaani, kuivakakku