www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Rukiiset sämpylät

09.02.2014 18:15:27

20 sämpylää

5 dl vettä
50 g hiivaa
0,5 dl öljyä
2 tl suolaa
2 rkl siirappia tai 1 rkl sokeria
4 dl ruisjauhoja
8 dl vehnäjauhoja

Liuota kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva. Sekoita joukkoon öljy, suola, siirappi ja ruisjauhot. Lisää lopuksi vehnäjauhot. Alusta taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa). Leivo kohonnut taikina sämpylöiksi ja pyöräytä jauhoissa. Kohota sämpylät pellillä. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia koosta riippuen.

Lähde: Yhteishyvä

Rukiiset sämpylät

Avainsanat: rukiinen, sämpylä

Kommentoi reseptiä 0 kommenttia   Tulosta resepti