www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Italialaisen mamman lihapullat tomaattikastikkeessa

13.04.2014 18:10:16

Italialaisen mamman lihapullat tomaattikastikkeessa

Täyteläinen tomaattikastike

800 g tomaattimurskaa
1 sipuli
2 kynttä valkosipulia / 0,5 yksikyntistä valkosipulia
1 tl hienonnettua tuoretta punaista chiliä
1 tl sokeria
1 tl punaviinietikkaa
0,5 tl kuivattua oreganoa
2 rkl hienonnettuja basilikan varsia
kourallinen basilikan lehtiä hienonnettuna
suolaa
oliiviöljyä paistamiseen

Leikkaa sipuli mahdollisimman hienoksi. Lorauta melko reilusti öljyä pannulla ja lisää sipulit mukaan kun öljy on kuumennut. Lisää ½ tl suolaa sipulin kanssa pannulle. SIpulin lisääminen täsäs vaiheessa laittaa sipulin itkemään ja tuo sipulin luontaisen makeuden esiin paistettaessa.

Paistele sipuleita keskilämmöllä rauhassa kunnes sipulit ovat pehmeitä ja läpikuultavia. Tässä menee aikaa n. 5-7 minuuttia. Hienonna valkosipuli ja chili. Lisää pannulle ja paistele vielä 2 minuuttia. Kaada tomaattimurskat kattilaan ja lisää sekaan paistettu sipuliseos. Lisää mukaan sokeri, etikka, oregano, basilikan varret ja sipaus suolaa. Hauduta seosta miedolla lämmöllä n. 45 minuuttia. Maista lopussa suola ja lisää tarvittaessa. Lisää aivan viimeiseksi karkeasti hienonnetut basilikan lehdet

Italialaiset lihapullat

400 g naudanjauhelihaa
1 kananmuna
3 rkl itsetehtyjä vaaleitakorppujauhoja tai 2 palaa vaaleeta leipää
loraus maitoa
4 rkl parmesanraastetta
kourallinen basilikanlehtiä
suolaa
mustaapippuria myllystä
1 sipuli
2 kynttä valkosipulia / 0,5 yksikyntistä valkosipulia

Hienonna sipuli pieneksi ja paista samalla tavalla kuin tomaattikastikkeeseen. Lisää loppuvaiheessa hienonnettu valkosipuli ja paista hetki lisää. Anna sipuleiden jäähtyä hetki.

Kaada korppujauhot tai leipäpalat kulhoon. Minulla oli itsetehtyjä korppujauhoja jotka olin tehnyt murskaamalla kuivattua vaaleeta leipää. Lorauta päälle maitoa sen verran, että peittyvät. Anna turvota pari minuuttia. Purista liika maito korppujauhoista/leivästä.
Laita kulhoon, jauheliha, turvotetut korppujauhot, kananmuna, parmesanraaste, paistetut sipulit, hienonnetut basilikanlehdet, suolaa ja mustaapippuria.

Sekoita tasaiseksi massaksi, mutta älä vaivaa liikaa, lihapullista tulee helposti liian kovia. Muotoile 10 isohkoa lihapullaa taikinasta.

Kuumenna reilusti öljyä pannulla ja paista lihapullia 5 kerrallaan joka puolelta kauniin paahtuneen ruskeiksi. Lihapullien ei ole tarkoitus kypsyä kokonaan sisältä tässä vaiheessam joten ota kaunis paistopinta lihapulliin.

Kun lihapullat on paistettu kaada tomaattikastike uunivuokaan ja lihapullat sen päälle. Paina lihapullia hieman tomaattikastikkeeseen ja riputtele pinnalle lisää parmesanraastetta. Paista 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Keitä pasta sillä välin valmiiksi. Tarjoile kuumana.

Lähde: Ruokasurffausta

Avainsanat: lihapullat, tomaattikastike

Kommentoi reseptiä 0 kommenttia   Tulosta resepti