www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Tomaattipiirakka

28.07.2014 12:52:36

Tomaattipiirakka

Pohja:

100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
0,5 dl kylmää vettä

Täyte:

2 rkl Dijon-sinappia
1 rkl hyvää oliiviöljyä
1,5 dl emmental-juustoraastetta (tai siivuja pohjan peitoksi 4-6)
kypsiä tomaatteja siivutettuna
timjamia (oreganoa)
suolaa, mustapippuria myllystä
(mustia oliiveja)

Laita uuni lämpiämään noin 180 asteeseen. Nypi rasva ja jauhot, joihin suola on lisätty, murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina jauhoja apuna käyttäen laakean vuoan (halkaisija noin 28 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla. Esipaista pohjaa uunissa noin 10 min ja anna sen hiukan jäähtyä.

Levitä pohjalle ruokalusikkaa apuna käyttäen sinappi, levitä samoin oliiviöljy ripottele juustoraaste (tai levitä juustosiivut). Levitä lopuksi juuston päälle tomaattiviipaleet. Aloita keskeltä ja sijoita tomaatit ympyrämuotoon hiukan limittäin, kunnes pohja on täynnä. Suolaa ja pippuroi ja mausta timjamilla. (Laita myös oliiveja koristeeksi, jos haluat)

Paista uunissa n. 30 minuuttia tai kunnes taikinan reunus on kullanruskeaa ja juusto kuplii hellästi.

Lähde: Merkintöjä Melukylästä

Avainsanat: tomaatti, piirakka, dijon-sinappi

Kommentoi reseptiä 0 kommenttia   Tulosta resepti