www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Italian mamman lihapullat

24.01.2009 18:38:33

4 annosta

2 viipaletta pehmeää täysjyväleipää
tilkka vettä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1/2 nippua persiljaa
400 g jauhelihaa (luomu)
2 rkl (parmesaani)juustoraastetta
2 rkl pinjansiemeniä
2 munaa
suolaa ja rouhittua mustapippuria
vehnäjauhoja
öljyä

Kastike:

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 nippua persiljaa
öljyä
800 g tomaattimurskaa
suolaa ja rouhittua mustapippuria
(vettä)

Liota leipäviipaleet pehmeiksi vesitilkassa. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Hienonna persilja.

Sekoita leipäviipaleet, sipuli, valkosipuli, persilja, jauheliha, juustoraaste, pinjansiemenet ja munat keskenään. Mausta taikina maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Tee taikinasta suuria lihapullia ja kierittele ne vehnäjauhoissa kevyesti.

Kuumenna öljy pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää lihapullat ja paista ne joka puolelta kauniin värisiksi.

Tee kastike. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Hienonna persilja. Kuumenna öljy pinnoitetussa paistinpannussa tai kattilassa. Lisää hienonnettu sipuli, valkosipuli sekä persilja ja kuullota niitä hetki. Lisää tomaattimurska ja mausta kastike maun mukaan suolalla sekä mustapippurilla. Hauduta kastiketta noin 15 minuuttia, mutta mielellään vaikka tunti. Lisää tarvittaessa vettä, jos haudutat kastiketta pitkään ja se uhkaa kuivua liikaa.

Kumoa lihapullat kastikkeen joukkoon ja jatka hauduttamista 5-10 minuuttia.

Tarjoa lihapullat keitetyn täysjyväpastan kanssa.

Lähde: Seura-lehti

Vinkki!

Jos päätät hauduttaa kastiketta pitkään, aloita sen tekeminen ensin ja tee haudutuksen aikana lihapullat valmiiksi. Kastikkeeseen voi lisätä veden sijasta esim. hieman punaviiniä.

Italian mamman lihapullat

Avainsanat: lihapullat, tomaattikastike

Kommentoi reseptiä 1 kommenttia   Tulosta resepti