www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Porkkanainen feta-pinaattipiirakka

03.03.2009 23:18:46

(8 annosta)

Pohja:

1/2 pkt (á 500 g) Pirkka Luomu -porkkanasosetta
1 dl juoksevaa margariinia
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

Täyte:

2 ps (á 150 g) pakastepinaattia
1 tlk (385 g) salaattijuustokuutioita suolavedessä (fetajuustoa)
1/2 tlk (á 200 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
1 punasipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1 kananmuna
1 tl oreganoa

Pinnalle:

3 tomaattia
1/2 tl oreganoa
n. 1 1/2 dl emmental-mozzarellajuustoraastetta

Valmista ensin täyte. Sulata pinaatti pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna valutetut salaattijuustokuutiot haarukalla. Hienonna myös aurinkokuivatut tomaatit, sipuli ja valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki täytteen ainekset pinaatin joukkoon.

Valmista pohja sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. (Sekoita leivinjauhe ja suola ensin pieneen jauhomäärään.) Painele pohja voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä täyte pohjalle ja koristele pinta viipaloiduilla tomaateilla. Ripottele pinnalle oreganoa ja juustoraastetta. Paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Lähde: Mitä tänään syötäisiin

Porkkanainen feta-pinaattipiirakka

Avainsanat: feta, pinaatti, piirakka

Kommentoi reseptiä 0 kommenttia   Tulosta resepti