www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Lasagne á la Maija

16.04.2009 10:34:57

Tämä resepti on Perjantaikokilta kopioitu. Huomaa, että tästä tulee iso annos, joten varaa iso lasagnevuoka tai tee kahteen pienempään.

Ainekset

Jauhelihakastike:

- 2 rkl rypsiöljyä
- 700 g jauhelihaa
- puoli pakettia pekonia
- 1 iso sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- kolme tomaattimurskatölkkiä (Mutti on paras merkki, saa ainakin Prismoista)
- 1tl sokeria
- merisuolaa ja mustapippuria
- ripaus cayennepippuria

Bechamel, eli valkokastike:

- 4 rkl voita (n.50g)
- 4 rkl jauhoja
- 1 litra kevytmaitoa
- merisuolaa ja viherpippuria mausteeksi (ole tarkka pippurimäärän kanssa!)

- 1 paketti lasagnelevyjä (Torino, esikeitettyjä). Hyvä uutuus on täysjyvälevyt.

- 2 pussia mozzarellaraastetta lasagnelevykerrosten väliin ja päälle. Juustoa ei turhaan kannata lisätä bechameliin, tulee venyvää liisteriä.

Valmistus

Laita pannulle rypsiöljy, pilkotut sipulit ja pilkottu pekoni kun pannu on lämpenemässä. Kuullota kaikkia hetki pannun ollessa kuuma ja lisää jauheliha. Lisää tässä vaiheessa suolaa ja pippuria jauhelihan sekaan, jotta mausteet imeytyvät lihaan.

Kun jauheliha on kypsynyt, lisää tomaattimurska ja muut mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä samalla kun valmistat bechamel-kastikkeen.

Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon vehnäjauhot voimakkaasti sekoittaen. Tämän jälkeen lisää pienissä erissä maitoa seoksen joukkoon reilusti sekoittaen. Muista sekoittaa maitoa pienin väliajoin, jotta se ei pala pohjaan. Kun kaikki maito on kattilassa lämmitä seosta niin, että se kiehahtaa. Ota kattila pois liedeltä, mutta muista sekoittaa vielä jonkin aikaa, koska kattilan pohja on edelleen kuuma. Mausta suolalla ja viherpippurilla.

Sitten aloitetaan lasagnen kokoaminen. Laita pohjalle jauhelihakastiketta. Päällystä levyillä ja lisää kerros jauhelihakastiketta. Tämän päälle bechamel ja juustoraaste, sitten taas levyjä ja uusi kerros jauhelihakastiketta. Jatka kerrostamista kunnes vuoan reunat tulevat vastaan ja lopeta kerrostelu niin, että viimeiseksi tulevat levyt, joiden päällä on bechamel ja juustoraaste. Paista uunissa 30 - 40 minuuttia 200 asteessa. Itse käytän esikeitettyjä lasagnelevyjä, jolloin paistoaika on vajaa puoli tuntia.

Nauti raikkaan vihersalaatin kera ja raasta päälle parmesaania.

Lasagne

Avainsanat: lasagne

Kommentoi reseptiä 0 kommenttia   Tulosta resepti