www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Ruokaisa kasviskeitto

29.06.2009 18:19:31

10 annosta

2-3 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
4 perunaa
1/2 varhaiskaalia
1 kesäkurpitsa
1 purjosipuli
öljyä
2 l kasvislientä
500 g tomaattimurskaa
1 tlk (400/265 g) veteen säilöttyjä kikherneitä tai papuja
mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria
tuoretta basilikaa

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi porkkanat ja lohko perunat. Huuhdo ja suikaloi varhaiskaali, kesäkurpitsa sekä purjosipuli.

Kuumenna tilkka öljyä kattilassa. Lisää valkosipuli sekä purjosipuli ja kuullota niitä hetki. Lisää porkkanat, perunat, varhaiskaali, kasvisliemi ja tomaattimurska. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10 minuuttia. Lisää kesäkurpitsa ja jatka keittämistä noin viisi minuuttia.

Valuta kikherneet tai pavut ja lisää ne keiton joukkoon kuumenemaan. Mausta keitto maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Höystä keitto hienonnetulla tuoreella basilikalla.

Lähde: Seura-lehti

Kasviskeitto

Avainsanat: kasviskeitto

Kommentoi reseptiä 0 kommenttia   Tulosta resepti