www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Focaccia

29.06.2009 18:26:05

Pohja:

3 dl vettä
1/2 tl suolaa
25 g hiivaa
n. 5 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä

Pinnalle:

10-15 kpl kirsikkatomaatteja tai tomaatteja puolittuina lohkoina
200 g mozzarellapalloja
20 kpl kivettömiä oliiveja
suolaa

Voiteluun:

oliiviöljyä

Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää suola ja öljy, sekä jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja taputtele jauhoja apuna käyttäen suoraan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa 1/2-1 tuntia.

Halkaise kirsikkatomaatit, painele ne kohonneeseen taikinaan mozzarellapallojen ja oliivien kanssa. Voitele leipä oliiviöljyllä, ripottele pinnalle suolaa.

Paista focacciaa 225 asteessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes leipä on kauniin vaalean ruskea. Paloittele ja tarjoa lämpimänä.

Lähde: Hellapoliisi

Focaccia

Avainsanat: focaccia

Kommentoi reseptiä 0 kommenttia   Tulosta resepti