www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Kantarellirisotto

14.10.2009 11:29:09

Ainekset:

200 g kantarelleja
1 sipuli
9 dl vettä
1 kasviliemikuutio
2 rkl voita
3 dl risotto-riisiä
mustapippurirouhetta
2 dl parmesanjuustoa raastettuna

Pinnalle:

kuivattua persiljaa
parmesanjuustoa raastettuna

Puhdista ja viipaloi kantarellit. Silppua sipuli. Kuumenna vesi ja murenna joukkoon kasvisliemikuutio.

Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää risottoriisi ja kuullota. Lisää joukkoon sipulisilppu ja sienet.

Kaada kattilaan kuumaa kasvislientä vähitellen. Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin. Lisää uusi annos lientä vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin. Aikaa kuluu 15-20 minuuttia.

Mausta risotto parmesaanijuustoraasteella ja rouhitulla mustapippurilla.

Ripottele pinnalle runsaasti persiljasilppua. Tarjoa parmesaaniraasteen kanssa.

Vinkki! Voit halutessasi korvata osan vedestä (n. 2 dl) kuivalla valkoviinillä.

Kantarellirisotto

Avainsanat: kanttarelli, kantarelli, risotto

Kommentoi reseptiä 1 kommenttia   Tulosta resepti