www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Ranskalainen sipulikeitto

09.11.2008 23:56:07

Päätin kokeilla tätä reseptiä vaikka en mikään suuri sipulin ystävä olekaan. Tämä oli kuitenkin maistuvaa ja sopii hyvin esim. alkuruoaksi. Resepti on Pirkan nettisivuilta.

(4 annosta, á 100 g)

Ainekset:

n. 500 g sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
1-2 rkl öljyä tai voita
1 tl juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa
3 rkl vehnäjauhoja
1 l vettä
(1 dl valkoviiniä)
1 kasvisliemikuutio
1/2 tl mustapippuria
2 rkl tuoretta timjamia (käytin kuivattua, voi laittaa vähemmän)
4 viipaletta vehnäpaahtoleipää
2 dl emmental-mozzarellajuustoraastetta

Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit ja valkosipulit pehmeiksi. Mausta hunajalla ja suolalla. Lisää vehnäjauhot kattilaan ja sekoita joukkoon vesi sekä halutessasi valkoviini. Liuota joukkoon liemikuutio ja anna hautua puolisen tuntia.

Mausta pippurilla ja timjamilla, tarkista maku. Jaa keitto neljään uuninkestävään annoskulhoon.

Paahda leivät ja nosta ne keiton pinnalle, lisää päälle juustoraaste ja kuorruta keittoa 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Sipulikeitto

Avainsanat: sipuli, keitto

Kommentoi reseptiä 0 kommenttia   Tulosta resepti