www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Pizzaa karppaajan tapaan

23.02.2010 13:25:21

Ainekset:

1 prk maitorahkaa
2 kananmunaa
100 g sinistä Emmentalia raastettuna
2 rkl Psylliumia
1 tl leivinjauhetta

Valmista pizzapohja sekoittamalla kaikki ohjeessa olevat aineet sekaisin. Voit antaa valmiin taikinan levätä jääkaapissa noin 1-2 tuntia ennen sen levittämistä uunipellille. Tuolloin taikina on jo aika jämähtänyttä ja oikeasti taikinamaista. Koska jauhoja ei käytetä, levittäminen käy paljon helpommin jos sinulla on vesikuppi vieressä ja kastelet siihen käsiäsi samalla kun levität taikinaa uunipellille. Vähän kerrallaan saat levitetyksi yhden uunipellillisen leivinpaperin päälle. Voit levittää pohjan myös heti ainekset sekoitettuasi esim. lusikalla.

Paista pelkkää pizzapohjaa noin 10-15 min uunissa n. 200-225 asteessa. Ota pohja uunista pois kun se kauniisti ruskottaa reunoilta ja tuntuu päältä koskettaessa jo kiinteältä. Alkupaiston jälkeen lisää pizzapohjan päälle täytettä oman makusi mukaan. Paista vielä pizzaa täytteineen noin 15-20 min.

Lähde: Karppaus.info

Karppaajan pizza

Avainsanat: pizza, pizzapohja, karppaus, karppaaja

Kommentoi reseptiä 2 kommenttia   Tulosta resepti