www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Kesäkurpitsalasagne I

29.03.2010 13:46:08

Ainekset:

400 g sika-nauta jauhelihaa
1 tölkki tomaattimurskaa
1-2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 tl mustapippuria
1 tl pizzamaustetta
1 liha-/kasvisliemikuutio

1-2 kesäkurpitsaa
150 g mozzarellajuustoa
1 dl ruokakermaa

Jauhelihakastike valmistetaan kuten perinteistä lasagnea tehtäessä, eli ruskista jauheliha, sipulit ja valkosipulit sekaan, tomaattimurska kyytiin ja mausteita maun mukaan.

Ladotaa kerroksittain vuokaan ohuiksi renkaiksi leikatun kesäkurpitsan kanssa. Puoli purkkia eli noin desi kermaa huljutellaan koko komeuden päälle ja kuorrutetaan juustoraasteella.

Uunissa 175 astetta noin 45 min - tunti. Kannattaa paistamisen loppuvaiheessa peittää vaikkapa foliolla, ettei juusto pala.

Maistuu parhaalta sitten kun on hiukan saanut vetäytyä, eli heti uunista otettaessa on kovin nestemäistä.

Lähde: Karppaus.info

Kesäkurpitsalasagne

Avainsanat: kesäkurpitsa, lasagne, karppaus, karppaaja

Kommentoi reseptiä 0 kommenttia   Tulosta resepti